Domowy chrzan
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Gorąca woda - 3 łyżki
Sok z cytryny - 2-3 łyżki
Sól szczypta
Cukier - 2 łyżeczki
śmietana do smaku
żurawina suszona garść
buraczki ćwikłowe ugotowane i starte do smaku
Dodatkowe informacje:
Taki domowy chrzanu jest pyszny. Musimy znaleźć miejsce (w czystej okolicy) gdzie rośnie chrzan i wykopać kilka korzeni, ewentualnie kupić na bazarze.Sposób przygotowania:
Wodę gorącą , sok z cytryny, sól i cukier wymieszać, zalać tym płynem starty chrzan. Wymieszać i przełożyć do słoiczków.
Chrzan jest aromatyczny, mocny i nie zawiera zbędnych dodatków.
Dla złagodzenia smaku przygotowany chrzan można połączyć ze śmietaną, żurawiną lub buraczkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.