
Domowy chrzan

Rodzaj posiłku: przetwory, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Gorąca woda - 3 łyżki
Sok cytrynowy bio - 2-3 łyżki
Cukier - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Taki domowy chrzanu jest pyszny. Musimy znaleźć miejsce ( w czystym miejscu) gdzie rośnie chrzan i wykopać kilka korzeni, ewentualnie kupić na bazarze.Sposób przygotowania:
Wodę gorącą , sok z cytryny, sól i cukier wymieszać i zalać tum płynem starty chrzan.
Wymieszać i przełożyć do słoików.
Chrzan jest aromatyczny, mocny i nie zawiera zbędnych dodatków.
Jeżeli chcemy to można cześć połączyć ze śmietaną lub żurawiną lub buraczkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.