Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
cukinia młoda - 1 szt.
ziemniaki - 2 szt.
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
pokrzywa młoda kilka pędów
sól i pieprz do smaku
masło klarowane
makaron: pędy dzikiego chmielu - 2 duże garści garści
woda - 1 litr
sos sojowy tamari do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie przygotować makaron z pędów dzikiego chmielu: pędy opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zblanszować krótko na maśle klarowanym. Przełożyć do miseczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.