![Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-05/15594-photo-main.jpg)
Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
cukinia młoda - 1 szt.
ziemniaki - 2 szt.
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
pokrzywa młoda kilka pędów
sól i pieprz do smaku
masło klarowane
makaron: pędy dzikiego chmielu - 2 duże garści garści
woda - 1 litr
sos sojowy tamari do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie przygotować makaron z pędów dzikiego chmielu: pędy opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zblanszować krótko na maśle klarowanym. Przełożyć do miseczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.