Dietetyczna galaretka z soku winogronowego bez cukru z tartym jabłkiem
NikitaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
tarte jabłko - 1 szklanka
żelatyna w płatkach (ilość wg zaleceń producenta na 500 ml)
serek naturalny - 3 łyżki
miód lub syrop klonowy do serka (odrobina)
do podania: jagody liofilizowane - trochę
Dodatkowe informacje:
Ja użyłam moich jabłek pasteryzowanych w słoikach, według tego przepisu: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/antonowka-w-sloikach-Sposób przygotowania:
Serek naturalny wymieszać z wanilią i odrobiną miodu lub syropu klonowego. Ułożyć po 1 łyżce na galaretce i posypać np. liofilizowanymi jagodami lub innymi owocami. Podawać jako deser.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.