
Mini serniczki z makaronem zero waste

Rodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs - Alce Nero październik 2021, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
ser biały śmietankowy - 250 g
serek waniliowy - 100 g
jaja eko - 2 szt.
budyń śmietankowy - 40 g
cukier puder - 50 g
żurawina - 1 łyżka
rodzynki - 1 łyżka
płatki migdałowe - 1-2 łyżka
płatki czekoladowe - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Do misy robota włożyć ser śmietankowy, serek waniliowy, jajka, budyń, cukier puder i pastę waniliową. Ubić na jednolitą masę. Masę serową porozkładać do foremek. Na wierchu każdej ułożyć po 2-3 żurawiny, 2-3 rodzynki i po kilka płatków migdałowych.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.