Ciasteczka orzechowo-migdałowe
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
orzechy macadamia (prażone i solone) - 100 g
migdały - 100 g
masło - 150 g
cukier trzcinowy - 120-150 g
jajo - 1 szt.
sól - szczypta
mąka jaglana - 100 g
mąka ryżowa - 50 g
mąka ziemniaczana - 50 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Przygotować 2 blachy do pieczenia, wyłożyć je papierem. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.