![Kotlety z głogu i soczewicy bezglutenowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-03/16999-photo-main.jpg)
Kotlety z głogu i soczewicy bezglutenowe
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja, strączkowe, pszenica, owies
Składniki:
czerwona soczewica - 1 szklanka
pomidory suszone - 5-6 szt.
jajo - 1 szt.
sos sojowy tamari - 1 łyżka
błonnik witalny - 1 łyżka
natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
majeranek świeży posiekany - 1 łyżeczka
mąka owsiana bezglutenowa - 2 łyżki
skrobia z tapioki (lub ziemniaczana) - 1 łyżka
pieprz i sól - szczypta
przyprawa oxymelowa - 1/2 łyżeczki
bułka tarta bezglutenowa do panierowania kotletów - trochę
olej do smażenia - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.