Bezglutenowe bułeczki migdałowe
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
babka jajowata łuska mielona - 50 g
proszek do pieczenia bezglutenowy - 3 łyżeczki
białka z jaj - 5 szt.
ocet jabłkowy - 5 łyżek
gorąca woda - 380 ml
Sposób przygotowania:
Dodać gorącą wodę, wyrobić ciasto hakiem. Ciasto będzie miało dosyć lepką konsystencję.
Piekarnik rozgrzać do temp. 180°C.
Nabierając ciasto łyżką lub wilgotną dłonią formować równej wielkości bułki (od 15 do 18 sztuk) i układać je na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.