Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Pieczarki eko - 500 g
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Natka pietruszki pęk
Sól i pieprz do smaku
Olej do uduszenia cebuli
Kurkuma szczypta
Dodatkowe informacje:
Danie jest pyszne , ja lubię je z domowym kiszonym ogórkiem. Przed jedzeniem lubię też polać łyżeczką dobrego oleju lnianego.Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Na patelni odparować pieczarki, odłożyć na bok, wlać olej i udusić cebulę dodać czosnek, następnie pieczarki, chwilę smażymy i dodajemy ugotowaną kaszę. Mieszamy wszystko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.