![Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-02/13615-photo-main.jpg)
Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Pieczarki eko - 500 g
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Natka pietruszki pęk
Sól i pieprz do smaku
Olej do uduszenia cebuli
Kurkuma szczypta
Dodatkowe informacje:
Danie jest pyszne , ja lubię je z domowym kiszonym ogórkiem. Przed jedzeniem lubię też polać łyżeczką dobrego oleju lnianego.Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Na patelni odparować pieczarki, odłożyć na bok, wlać olej i udusić cebulę dodać czosnek, następnie pieczarki, chwilę smażymy i dodajemy ugotowaną kaszę. Mieszamy wszystko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.