Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone
NikitaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
skrobia ziemniaczana - 50 g
cukier - 220 g
serek mascarpone - 250 g
jabłka np. szara reneta (duże) - 3 szt.
skórka otarta z 1 cytryny eko
proszek do pieczenia bezglutenowy - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Ciasto robi się błyskawicznie. Jest pyszne i aromatyczne.Sposób przygotowania:
Mąki wymieszaj z proszkiem i powoli dodawaj do ciasta - wymieszaj drewnianą łyżka do połączenia składników.
Dodaj starte jabłko do ciasta i wymieszaj.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Tortownice o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.