![Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-01/13529-photo-main.jpg)
Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
skrobia ziemniaczana - 50 g
cukier - 220 g
serek mascarpone - 250 g
jabłka np. szara reneta (duże) - 3 szt.
skórka otarta z 1 cytryny eko
proszek do pieczenia bezglutenowy - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Ciasto robi się błyskawicznie. Jest pyszne i aromatyczne.Sposób przygotowania:
Mąki wymieszaj z proszkiem i powoli dodawaj do ciasta - wymieszaj drewnianą łyżka do połączenia składników.
Dodaj starte jabłko do ciasta i wymieszaj.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Tortownice o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.