Tarta jabłkowo-serowa
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
mąka jaglana - 80 g
mąka ryżowa pełnoziarnista - 50 g
skrobia ziemniaczana - 40-50 g
masło - 150 g
cukier - 80 g
sól - szczypta
Warstwa jabłkowa:
jabłka - 800 łyżek
cynamon cejloński mielony - 1 łyżka
skrobia kukurydziana - 2 łyżki
Warstwa serowa:
twaróg chudy - 300 g
budyń waniliowy - 1 szt.
jaja - 3 szt.
kwaśna śmietana - 200 g
skórka otarta z cytryny - 1/2 szt.
cukier puder - 120-150 g
Wierzch:
płatki migdałowe - 4-5 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.