Placki z dyni i ciecierzycy
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
ciecierzyca ugotowana - 200 g
feta - 100 g
jaja - 3 szt.
natka pietruszki posiekana - 4 łyżki
mąka ryżowa - 2 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
gałka muszkatołowa - szczypta
oliwa z oliwek do smażenia - trochę
sos:
twaróg - 150 g
jogurt naturalny - 2 łyżki
chrzan tarty - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.