Pasta z szynki, rucoli i suszonych pomidorów
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
szynka wędzona - 80-100 g
suszone pomidory w oleju - 3-4 szt.
serek kremowy śmietankowy - 3 łyżki
cebula mała - 1/2 szt.
musztarda - 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Dodać pokrojoną szynkę, pomidory suszone i cebulę, ponownie rozdrobnić. Dodać serek śmietankowy, jajko ugotowane na twardo, musztardę, sól i pieprz zblendować na pastę.
Pastę podawać jako dodatek do domowego pieczywa lub jako dip do warzyw pokrojonych w słupki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.