Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): śródziemnomorska, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Dynia hokkaido - 250-300 g
Cebula szalotka - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Boczek wędzony w plastrach - 100 g
Natka pietruszki - 2-3 łyżki
Woda z gotowania makaronu - 80 ml
Olej - 1 łyżeczka
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i następnie boczek. Smażyć około 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.