![Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-10/14721-photo-main.jpg)
Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): śródziemnomorska, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Dynia hokkaido - 250-300 g
Cebula szalotka - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Boczek wędzony w plastrach - 100 g
Natka pietruszki - 2-3 łyżki
Woda z gotowania makaronu - 80 ml
Olej - 1 łyżeczka
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i następnie boczek. Smażyć około 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.