Filety z kurczaka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
oliwki czarne kalamata kilka
oliwki zielone kilka
czosnek - 1-2 ząbek
zioła ulubione (tymianek, oregano, bazylia, przyprawa suszone pomidory) trochę
suszone pomidory domowe w oliwie lub eko kilka
oliwa z pomidorów suszonych - 2-3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
W kieszonkę napychamy farsz oliwkowo-pomidorowo-serowy.
Robimy marynatę z oliwy z suszonych pomidorów i ziół (wedle swoich ulubionych preferencji), ja dałam oregano, bazylię, tymianek i odrobinę suszonych pomidorów. Marynatą nacieramy filety i odstawiamy na 30 minut, aby się trochę zamarynowały.
Wstawiamy do piekarnika w małym naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia.
temperatura 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.