Gołąbki z mięsem i komosą ryżową pieczone w sosie pomidorowym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, drób, wołowina
Składniki:
Komosa ryżowa bio planet - 200 g
Udziec z indyka - 500 g
Wołowina udziec - 250 g
Jajko ekologiczne - 1-2 szt.
Sól i pieprz po - 1/2 łyżeczki
Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
Domowy przecier pomidorowy - 700 ml
Bulion domowy mięsny - 200 ml
Naczynie żaroodporne z pokrywą
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową opłukać, przelać na sicie wrzącą wodą i ugotować do miękkości.
Mięsa zmielić.
Sos pomidorowy zagotować razem z bulionem. Doprawić do smaku.
Część sosu wylać do naczynia żaroodpornego, na dno położyć kilka środkowych liści z kapusty i na niej układać gołąbki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.