Wołowina po burgundzku
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, wołowina, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki małe białe - 250 g
marchewka - 2 szt.
cebula szalotka - 2-3 szt.
czosnek - 2-4 ząbki
wędzone śliwki - 5 szt.
wino czerwone - 200 ml
bulion domowy - 200 ml
przecier pomidorowy domowy - 100 ml
tymianek świeży posiekany - 1 łyżka
papryka wędzona słodka - 1 łyżeczka
chili - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/2-1 łyżeczki
sól - 1/2-1 łyżeczki
masło klarowane - 1 łyżka
szybkowar
Sposób przygotowania:
Marchew pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Śliwki pokroić w kostkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.