Sałatka z cukinii, ogórków i papryki bez cukru
NikitaRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe
Składniki:
Cukinia młoda - 1,5 kg
Papryka czerwona - 2 szt.
Cebula - 4-5 szt.
Czosnek - 10 ząbków
Pieprz ziarnisty - 1 łyżka
Sól kamienna - 50 g
Ocet jabłkowy domowy - 1/2 szklanki
Ocet spirytusowy - 1/4 szklanki
Ksylitol - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Ogórki, cukinię i paprykę pokroić w cienkie plasterki ręcznie lub robotem ( najszybciej).
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.