Kolorowa sałatka ze szparagami
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, nabiał, orzechy wszystkie
Składniki:
zielone szparagi - 6 szt.
truskawki - 10-12 szt.
orzechy włoskie - 2-3 łyżki
jagody kamczackie - 1 garść
płatki róży- trochę
dressing: - 1 łyżka
olej z orzechów włoskich - 1 łyżka
ocet domowy malina, truskawka, płatki róży (lub jabłkowy) - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
sól i pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Szparagi pokroić na kawałki 2-3 cm, zblanszować na odrobinie oliwy przez 2-3 minuty, ostudzić i rozłożyć na sałacie. Truskawki pokroić na pół i rozłożyć na szparagach. Posiekać orzechy włoskie i posypać sałatkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.