Kakaowe amarantuski bez cukru
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna lub bezglutenowa - 1 szklanka
pasta daktylowa - 250 g
masło orzechowe - 6 łyżek
mleczko kokosowe - 100 ml
proszek do pieczenia - 3/4 łyżeczki
kakao - 2 łyżki
żurawina i rodzynki - 1/2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka te powstały w ramach wykorzystania różnych końcówek produktów z lodówki: otwarte mleczko kokosowe, reszta masła orzechowego i otwarta pasta daktylowa. Wszystko to dało smaczne, zdrowe (bez grama cukru) lekko słodkie (od daktyli i bakalii), mocno kakaowe ciasteczka. Idealne do porannej kawy.Sposób przygotowania:
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.