Zapiekanka z topinamburem, podagrycznikiem i pędami chmielu
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki brązowe - 200 g
podagrycznik - 1 garść
mniszek młode listki - 1 garść
lubczyk gałązka - 1 szt.
jarmuż zielony i fioletowy (po 2-3 listki)
koper włoski 1-2 listki
cebula (większa) - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
sos:
jaja - 2 szt.
śmietanka 30% - 100 ml
pieprz, sól ziołowa z czosnkiem niedźwiedzim - do smaku
ser tarty (np. parmezan) - 3-4 łyżki
olej do smażenia - trochę
kwiaty jadalne do posypania: forsycja, bluszczyk kurdybanek,
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.