Sałatka z orzechowym tempehem i gruszką
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, cytrusy, owies
Składniki:
rukola - 2 garści
gruszka - 1 szt.
tempeh wędzony - 80-100 g
skrobia kukurydziana - 20 g
mąka owsiana bezglutenowa - 15 g
woda - 35-40 ml
orzechy włoskie - 60-70 g
chutney z żurawiną i tymiankiem (lub konfitura z żurawiny) - 2-3 łyżeczki
sok z 1/2 limonki (do skropienia gruszki)
dressing:
olej z orzechów włoskich - 1 łyżka
ocet - 1 łyżeczka
syrop klonowy - 1/2-1 łyżeczki
sól i pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zrobić dressing, polać nim sałatkę i podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.