Szynka drobiowa z szynkowara
NikitaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, mięso, drób
Składniki:
Sól peklowa - 1/2 łyżeczki
Sól himalajska - 1/2 łyżeczki
Zioła różne ulubione- estragonu, tymianek, cząber, hyzop - 1 łyżeczka
Natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
Miód - 1/2 łyżeczki
Żelatyna - 1/2 łyżeczki
Woda - 50 ml
Szynkowar
Sposób przygotowania:
Następnie wstawić szynkowar do wysokiego garnka, wlać wodę tak, aby sięgała do około 2 cm ponad poziom mięsa znajdującego się w szynkwarze. Podgrzewać do osiągnięcia temperatury wody do 80-85'C i parzyć umięso przez 1,5 godziny (cały czas utrzymując temperaturę około 85'C).
Szynkowar wyjąć z wody i odstawić do całkowitego wystudzenia. Następnie wstawic do lodówki na 24 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.