Tagliatelle w maślanym rozmarynowym sosie
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, śródziemnomorska, włoska
Specjalne: Konkurs - Alce Nero październik 2021, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
rozmaryn gałązki - 3
masło - 80-100 g
domowa bulion warzywny lub ekologiczny - 1 łyżeczka
parmezan tarty - 3-4 łyżki
Dodatkowe informacje:
Makaron tagiatelle w maślanym rozmarynowym sosie jest pyszny, aromatyczny i błyskawiczny w przygotowaniu.Sposób przygotowania:
Z gałązek rozmarynu oberwać igiełki i drobniutko posiekać.
Na wrzącą osoloną wodę wrzucić makaron tagiatelle Alce Nero i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W małym rondelku lub na patelni rozpuścić masło, nie dopuszczając do wrzenia (masło nie może się przypalić). Do rozpuszczonego masła dodać pokrojony czosnek, posiekany rozmaryn i bulion warzywną. Podgrzewać wolno około 4-5 minut (na minimalnym ogniu, aby nie przypalić masła).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.