Bezglutenowy chleb owsiano-kukurydziany z mieszanki Biovegan
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, owies, nabiał krowi
Składniki:
woda letnia - 500 ml
ocet jabłkowy - 20 ml
śliwki suszone - 6-8 szt.
czarnuszka - 1 łyżka
tłuszcz do posmarowania formy
Dodatkowe informacje:
Rzadko piekę chleby z gotowych mieszanek. Jeżeli je wykorzystuję zawsze coś modyfikuję, dodaję od siebie. Lubię chleby z charakterem i smakiem.Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba Biovegan ma całkiem przyzwoity skład. Chleb jest smaczny i szybki w przygotowaniu, zawsze można dodać dowolne dodatki, które urozmaica nam smak.
Sposób przygotowania:
Nagrzać piekarnik do 220 stopni (góra-dół), umieścić w piekarniku na samym dole żaroodporne naczynie wypełnione wodą.
Po upieczeniu wyjąć chleb z formy i ostudzić na kratce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.