![Bezowe kokosanki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-04/13882-photo-main.jpg)
Bezowe kokosanki
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: jajka
Składniki:
Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 1 szt.
Wiórki kokosowe eko - 250 g
Dodatkowe informacje:
Do zrobienia tych kokosanek wykorzystałam białka pozostałe po upieczeniu moich ciasteczek orzechowych.Z tej porcji wyszło mi 2 blachy pysznych kokosanek.
Sposób przygotowania:
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki lub rąk formować małe ciasteczka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec ok 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.