Sałatka brokułowa z mango
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
mango mrożone 2beBIO - 100 g
natka pietruszki - 1/2 pęku
orzeszki ziemne prażone i solone - 3 łyżki
mozzarella małe kulki kilka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
ocet jabłkowy domowy - 1 łyżka
syrop klonowy - 1 łyżka
sól i pieprz szczypta
Sposób przygotowania:
Brokuła umyć i rozdrobnić na małe kawałki. Najszybciej jest to zrobić za pomocą malaksera. Zblendowane orzechy z natką dodać do rozdrobnionego brokuła i wymieszać dobrze.
Mango wyjąć na talerzyk, aby rozmarzło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.