![Blondie z jagodami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-01/15970-photo-main.jpg)
Blondie z jagodami
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
czekolada biała - 100 g
masło miękkie - 100 g
jaja eko małe (lub 1 duże) - 2 szt.
cukier - 60 g
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
skórka otarta z 1/2 pomarańczy
sól szczypta
jagody 2beBIO - 1/2 szklanki
mała tortownica o średnicy 15 cm
Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z jajami, skórką pomarańczową, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i ponownie wyrobić.
Czekoladę drobno posiekać np. za pomocą bledendera, dodać do ciasta i wymieszać razem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.