Sos z pieczonych warzyw z ziołami
NikitaRodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
bakłażan mały - 1 szt.
papryka biała - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
czosnek z łupinkami - 6-8 ząbków
pomidor malinowy - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 10-12 szt.
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
liść laurowy świeży - 2 szt.
rozmaryn świeży gałązka - 2 szt.
hyzop świeży gałązka (opcjonalnie) - 2 szt.
sól i pieprz - do smaku
Do podania:
ugotowany makaron
parmezan tarty
zielona sałata z jadalnymi kwiatami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.