![Konfitura brzoskwiniowa z rozmarynem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-07/14352-photo-main.jpg)
Konfitura brzoskwiniowa z rozmarynem
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cukier trzcinowy - 250 g
pektyna naturalna (sprawdzić na opakowaniu, zależy od producenta) - 2-3 łyżeczki
limonka - sok - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Posiekać drobniutko rozmaryn.
Pektynę wymieszać z pozostałym cukrem.
Wycisnąć sok z limonki i dodać do brzoskwiń, dodać posiekany rozmaryn i chwilę smażyć konfiturę (około 5 minut).
Do konfitury wsypać powoli cukier z pektyną, cały czas mieszając smażyć jeszcze 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.