
Racuchy bezglutenowe z kwiatami mniszka

Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, drożdże, owies
Składniki:
Zaczyn: mleko roślinne np. jaglane (można zwykłe) - 100 ml
Zaczyn: cukier - 1 łyżka
Ciasto: mleko roślinne jaglane lub inne - 150 ml
Ciasto: jajka eko - 1 szt.
Ciasto: mąka ryżowa - 100 g
Ciasto: skrobia ziemniaczana, kukurydziana lub z tapioki - 50 g
Kwiaty mniszka kilka
Olej kokosowy bio planet do smażenia
Dodatkowe informacje:
Ciasto na racuchy można przygotować wieczorem i schować na noc do lodówki, a rano przed pracą szybko je usmażyć.Można też robić z różnych kombinacji mąk.
Sposób przygotowania:
Do drugiej miski wsypać mąki, dodać pozostałe mleko i po wyrośnięciu zaczyn.
Wszystko razem wyrobić i odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.