Sałatka z tuńczykiem
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Kukurydza bio w słoiku
Groszek zielony bio w słoiku
Jajka ekologiczne - 4 szt.
Ser żółty tarty - 50-100 g
Szczypiorek pęk
Sos: majonez - 2 łyżki
Sos: jogurt naturalny - 3 łyżki
Sos: Musztarda - 1 łyżeczka
Sos: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na białka wyłożyć odsączony groszek, tuńczyka, posiekany szczypiorek, kukurydzę, starty ser żółty, następnie wylać sos majonezowy, posypać posiekaną natkę pietruszki i startym na tarce żółtkiem.
Podawać z domowym razowym chlebem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.