Ciasteczka z orzechami laskowymi
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
orzechy laskowe mielone - 150 g
cukier drobny - 80 g
cynamon - 1/2 łyżeczki
orzechy laskowe całe - 30 szt.
sok z cytryny - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Zmielone orzechy laskowe (można kupić gotowe zmielone lub rozdrobnić całe orzechy za pomocą blendera lub malaksera) wymieszać z cynamonem. Rozdrobnione orzechy z cynamonem dodać do ubitych białek, wymieszać delikatnie.
Rozgrzać piekarnik do 150°C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec 20-25 minut. Pozostawić na blaszce do całkowitego ostudzenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.