Bezglutenowy chleb podwójnie dyniowy
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
pestki dyni - 5 łyżek
drożdże świeże - 20 g
mąka bezglutenowa miks do chleba - 450 g
oliwa oliwek - 1 łyżka
woda - 50-80 ml
łuska babki jajowatej - 1 łyżeczka
koszyczek do wyrastania chleba
Sposób przygotowania:
Do misy robota włożyć schłodzoną dynię, dynię, pestki dyni, drożdże, mąkę, babkę jajowatą, wodę, sól i olej, za pomocą haka zagnieść ciasto przez około 5 minut.
Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.