![Sałatka śledziowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-02/13643-photo-main.jpg)
Sałatka śledziowa
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, strączkowe, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
Groszek zielony konserwowy eko w słoiku - 200 g
Cebula - 1-2 szt.
Musztarda - 1-2 łyżeczka
Pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatkę tą robię od lat 90- tych, przepis znalazłam w Poradniku domowym, pod nazwą " Sałatka śledziowa po japońsku ", nie wiem dlaczego po japońsku, ale tak w domu wszyscy ją nadal nazywam i bardzo lubimy. Dodatkowo robi się ją błyskawicznie i jest pyszna.Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę drobną, a następnie sparzyć wrzącą wodą na sicie.
Groszek osączyć z zalewy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.