Świąteczna pieczeń z orzechami
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, soja, pszenica, owies
Składniki:
dynia pieczona - 250 g
pieczarki - 100 g
czerwona cebula - 100 g
jaja - 2 szt.
mąka owsiana bezglutenowa - 100 g
bułka tarta bezglutenowa - 3-4 łyżki
olej do smażenia - 1-2 łyżka
przyprawa do kuchni śródziemnomorskiej - 1 łyżeczka
papryka wędzona w proszku - 1 łyżeczka
szałwia posiekana drobno 2-3 listki (lub 1/2 łyżeczki suszonej)
cynamon - 1/2 łyżeczki
pieprz świeżo mielony - 1/3-1/2 łyżeczki
sól - szczypta
sos sojowy tamari - 1 łyżka
glazura:
ketchup - 2 łyżki
sos sojowy tamari - 3 łyżeczki
ocet jabłkowy - 1 łyżka
czosnek granulowany - 1/3 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.