
Korzenny syrop leszczynowy

Rodzaj posiłku: napoje, przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
woda - 2,5 szklanki
cynamon cejloński laska - 1 szt.
goździki - 5 szt.
anyż gwiazdka - 1 szt.
kardamon - 2-3 szt.
kurkuma kłącze mała - 1 szt.
skórka limonki z - 1/2 szt.
sok z limonki - do smaku
cukier - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Syrop z kwiatostanów leszczyny wzbogacony przyprawami korzennymi to skarbnica naturalnych składników odżywczych, m.in. witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, które wspierają zdrowie i dobre samopoczucie. Kwiatostany leszczyny zawierają polifenole, flawonoidy i inne składniki, które wpływają korzystnie na układ odpornościowy oraz ogólną kondycję organizmu. Kwiaty i liście leszczyny działają napotnie, moczopędnie i uspokajająco.Uwaga: osoby uczulone na leszczynę nie powinny spożywać żadnych potraw z dodatkiem leszczyny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.