Gołąbki w liściach mangoldu
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
jajo - 1 szt.
polenta (kaszka kukurydziana) lub bułka tarta - 4 łyżki
sól - 1 łyżeczka
pieprz mielony - 1/3 łyżeczki
liście mangolda bez ogonków - (400-500 g)
mleko - 200 ml
serek śmietankowy - 2 łyżki
mąka do zagęszczenia - płaska łyżka
pieprz - szczypta
gałka muszkatołowa - szczypta
natka pietruszki bardzo drobno posiekana - 1 łyżka
naczynie do gotowania na parze
Sposób przygotowania:
Sos: mleko, serek śmietankowy, mąkę, pietruszkę, pieprz i gałkę muszkatołową dobrze wymieszać i podgrzewać cały czas mieszając. Gotować około 5 minut, ewentualnie doprawić do smaku solą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.