Klopsiki sezamowe z ryżem basmati
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, mięso, soja, strączkowe, sezam, wieprzowina
Składniki:
czosnek - 1 ząbek
kolendra świeża kilka gałązek
sos sojowy tamari - 2-3 łyżki
sezam ziarna - 1 łyżeczka
olej sezamowy bio planete - 1 łyżka
papryka ramiro czerwona mała (lub 1/2) - 1 szt.
cebula szalotka - 1 szt.
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
woda - 100 ml
miód akacjowy - 1 łyżeczka
ryż basmati pełnoziarnisty - 200 g
Sposób przygotowania:
W międzyczasie nastawić ryż do gotowania (zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.