Sałatka bakłażanowo - pieczarkowa
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
pieczarki - 150 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
sól kamienna - 3/4 łyżeczki
ocet domowy ziołowy lub jabłkowy - 1 łyżka
majonez - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Pieczarki pokroić w plasterki (małe) lub półplasterki (jak większe).
Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć pieczarki, przełożyć do miski.
Na tej samej patelni obsmażyć bakłażana, przełożyć do pieczarek.
Obsmażyć cebulę na złoto, przełożyć do miski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.