Tarta bezglutenowa z szynką i fasolką szparagową
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, strączkowe, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ser bursztyn (lub parmezan) - 50 g
masło - 100 g
woda - 2-3 łyżki
fasolka szparagowa 2beBIO mrożona - 1/2 opakowania
szynka wędzona - 100 g
farsz:
śmietana eko 18% - 5-6 łyżek
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
tymianek świeży kilka gałązek
twaróg półtłusty - 100 g
Sposób przygotowania:
Piec 10-12 minut w temperaturze 170°C do uzyskania złotego koloru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.