Sałatka ziemniaczana curry
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
groszek zielony mrożony - 100 g
jabłko małe - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 100-150 g
dressing:
natka pietruszki - kilka listków
orzechy nerkowca - 30-40 g
ocet jabłkowy - 1 łyżka
sok pomarańczowy - 2 łyżki
miód - 1 łyżeczka
przyprawa curry - 1 łyżeczka
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/3 łyżeczki
musztarda - 1 łyżeczka
jogurt naturalny - 2 łyżki
do posypania: posiekany szczypiorek - 2-3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania należy doliczyć czas potrzebny na ugotowanie i ostudzenie ziemniaków.Sposób przygotowania:
Ostudzone ziemniaki pokroić w cienkie plasterki (lub półplasterki), przełożyć do miski.
Groszek mrożony wrzucić na wrzątek, gotować 3 minuty, odcedzić i wyłożyć na ziemniaki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.