Czerwone pesto pomidorowo - rozmarynowe z migdałami
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sosy, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
płatki migdałowe - 3 łyżki
czosnek - 2 ząbki
rozmaryn listki - 1 łyżka
sól - 1/3 łyżeczki
pieprz - szczypta
Sposób przygotowania:
Czerwone pesto z suszonych pomidorów podawać jako sos do makaronu lub jako pastę do domowego pieczywa. Przechowywać w szczelnie zamykanym słoiku w lodówce.
Pesto jest pyszne i aromatyczne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.