Colesław curry z nerkowcami
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
marchew mała - 2-3 szt.
orzechy nerkowca - 2 łyżki
majonez - 3 łyżki
curry - 2 łyżeczki
pieprz - 1/4 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
ksylitol - 1 -1 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno poszatkować za pomocą malaksera lub ręcznie. Marchewkę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą malaksera.
W misie wymieszać kapustę, marchewkę, majonez, ocet balsamiczny, sól, pieprz, curry i ksylitol. Dokładnie wymieszać, dodać rozdrobnione orzechy, ponownie przemieszać. Odstawić do lodówki do połączenia się smaków na około 30 minut (lub dłużej). Surówka jest doskonała jako dodatek do obiadu lub samodzielnie. Równie dobrze smakuje na następny dzień.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.