Pasta z awokado z olejem sezamowym i białą rzepą
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
pestka z awokado - 1 szt.
biała rzepa - 1 szt.
sezam ziarna - 1 łyżka
sok wyciśnięty z cytryny - 1 łyżeczka
sól szczypta
Dodatkowe informacje:
Pestka z awokado jest jak najbardziej jadalna i bardzo zdrowa szkoda, że zazwyczaj ją wyrzucamy, zamiast ją wykorzystać.Pestka awokado zawiera przeciwutleniacza, flawonoidy, polifenole (porównywalne do tych zawartych w zielonej herbacie). Zawiera też kilka razy więcej błonnika niż miąższ, a także kwas foliowy, luteinę oraz witaminy A i E.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.