Pasta z tempehem
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja, cytrusy
Składniki:
ogórek małosolny - 1 szt.
cebula mała - 1/2 szt.
sos sojowy tamari - 1/2-1 łyżeczki
majonez - 1 łyżka
sól i pieprz- do smaku
koperek, natka pietruszki posiekane - 1-2 łyżeczka
szczypiorek do posypania - trochę
olej do smażenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przełożyć do blendera, zmiksować na pastę o ulubionej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do pojemnika, posypać po wierzchu szczypiorkiem i odstawić do lodówki na kilka godzin do przegryzienia smaków.
Podawać z domowym pieczywem i ulubionymi warzywami np. pomidorem, papryką lub ogórkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.