Makaron ryżowy z boczniakami w kremowym sosie
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
boczniaki - 250 g
cebula szalotka mała - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
szpinak - 1 garść
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
śmietanka 18% lub 30% - 50 ml
wino białe wytrawne lub półwytrawne - 50 ml
miód - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
masło klarowane - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Boczniaki pokroić w paseczki. Cebulę i czosnek posiekać. Warzywa obsmażyć razem na maśle klarowanym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.