Sałatka z jajami przepiórczymi
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, strączkowe, cytrusy
Składniki:
groszek zielony świeży lub mrożony - 1/2 szklanki
ser feta - 80 g
suszone pomidory w oliwie - 5-6 szt.
pomidorki koktajlowe - 8 szt.
sałata rzymska kilka listków
sos: majonez - 1 łyżka
sos: oliwa z pomidorów suszonych - 1 łyżka
sos: sok cytrynowy bio - 1 łyżka
sos: sól i pieprz do smaku
szczypiorek do posypania
Sposób przygotowania:
Jajka przepiórcze ugotować 3-4 minuty (wrzucić na wrzątek).
Dodać pokrojone pomidory suszone, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i pokrojoną w kostkę fetę.
Na wierzchu ułożyć pokrojone na pół jajka. Delikatnie przemieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.