Ciasteczka maślane kruche z migdałami
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
cukier - 100 g
ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka
jajo eko - 1 szt.
masło - 100 g
cukier - 70 g
dżem morelowy - 3 łyżki
płatki migdałowe - 200 g
Sposób przygotowania:
Do rondelka wsypać cukier, dodać masło i dżem morelowy, podgrzewać około 3 minuty cały czas mieszając. Dodać płatki migdałowe i mieszać przez chwilę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.