Muffinki migdałowe z żurawiną (bezglutenowe)
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
masa marcepanowa - 100 g
mąka ryżowa biała - 100 g
mąka ziemniaczana - 50 g
proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
jaja - 3 szt.
cukier - 2/3 szklanki
ekstrakt migdałowy naturalny - 1/2 łyżeczki
żurawina suszona niesłodzona - garść
do polania polewa z białej czekolady - trochę
do dekoracji: pokruszona żurawina, suszone kwiaty - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.