Sałatka z serem korycińskim
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
rucola garść
pomarańcza - 1/2 szt.
granat - 1/4 szt.
ser koryciński z orzechami włoskimi kawałek
olej z orzechów włoskich (lub oliwa z oliwek) do smaku
ocet balsamiczny z Modeny do smaku
natka pietruszki szczypta
Dodatkowe informacje:
Sałatka jest bardzo smaczna i moim zdaniem nie potrzeba to już soli ani innych przypraw:)Sposób przygotowania:
Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę. usunąć nadmiar białych błonek. Ułożyć na sałacie. Posypać ziarnami granata.
Ser koryciński pokroić w kostkę i posypać sałatkę. Na wierzchu posypać ziarnami. Polać fantazyjnie olejem orzechowym i octem balsamicznym. Posypać odrobiną natki pietruszki i zjeść ze smakiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.